ARHIKORD

arhitektonsko projektiranje i nadzor, Adresa: Arhikord d.o.o., Zeleni trg 3, 10000 Zagreb, Croatia

Tel. 01 6199 177, Fax 01 6199 269, E-mail: arhikord@gmail.com, www.arhikord.hr

Arhikord Ltd. for architectural design and construction survey

Naslovna1

Naslovna2

           
               

CERTIFIKAT

Energetski pregled i energetsko certificiranje zgrada

Energy Efficiency Certificate for Buildings

 

http://www.mgipu.hr/default.aspx?id=14520

Na web stranici ministarstva možete dobiti sve potrebne informacije.

 

Ovo je jedna od zakonskih obaveza koja nam dolazi iz Evrope. Smisao je ušteda energije, a što očito nije dovoljno samo promovirati, nego je potrebno zakonski propisati.

Taj certifikat trebaju imati sve kuće, postojeće i buduće. Isto je propisano i za stanove. Certifikat ne uvjetuje nove zahvate u ispravljanje eventualnog lošeg stanja, nego samo evidentira postojeće stanje i postavlja ocjenu od slova A do slova G. Za utvrđivanje ocjene potreban je pregled kuće, snimanje postojećeg stanja i proračun fizike zgrade.

Kako se izolacija kuće uglavnom odnosi na ovojnicu, odnosno najviše na pročelje kuće, to znači da je moguće relativno jednostavno popravljanje stanja izvedbom nove toplinske fasade. Takav zahvat prvenstveno spada u područje arhitekture, pa vam preporučamo da nas izaberete jer smo arhitekti i po tome smo bolji izbor od naših drugih kolega koji mogu biti inženjeri strojarstva ili elektrike. Ipak, oni su možda bolji izbor u slučaju ako samo želite poboljšati efikasnost vaše kotlovnice.

Naše ovlaštenje se odnosi na stanove i kuće do 400 m2.

Cijena cca 2500 kn (+ PDV).